Αναζήτηση
Close this search box.

Ιστότοπος προσβάσιμος σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0

Η επιχειρηματική σας δραστηριότητα είναι ο τομέας στον οποίο επιθυμείτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για εσάς. Είναι μεγάλη ικανοποίηση όταν η ιστοσελίδα σας βοηθάει την επιχειρηματική σας δράση.

Το Διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα της πρωτοφανούς πρόσβασης σε πολλές πληροφορίες και τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης για πολλούς ανάπηρους ανθρώπους. Δηλαδή τα εμπόδια δυνατότητας πρόσβασης στο έντυπο υλικό, στον ήχο, και στα οπτικά μέσα μπορούν να υπερνικηθούν ευκολότερα μέσω της τεχνολογίας του Διαδικτύου.

Είναι ζωτικής σημασίας το περιεχόμενο και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται από την ιστοσελίδα της εταιρείας σας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ευρύτερου δυνατού συνόλου ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το πρότυπο WCAG 2.0 είναι το πρότυπο εκείνο το οποίο θα κάνει την ιστοσελίδα σας προσβάσιμη από ΑΜΕΑ και το οποίο επιδοτείται από διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Με την ιστοσελίδα σας προσβάσιμη για ΑΜΕΑ έχετε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην πώληση των υπηρεσιών και των προϊόντων σας.

Έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας πιο αποτελεσματικά. Η ιστοσελίδα σας μπορεί να περιέχει τεχνολογίες που την κάνουν πιο φιλική στους χρήστες και διευκολύνουν την πρόσβαση τους από ΑΜΕΑ. Με αυτόν τον τρόπο τα ΑΜΕΑ έχουν την δυνατότητα να δουν το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας σας.

Οι Οδηγίες για την Προσβασιμότητα του Περιεχομένου του Ιστού, Έκδοση 2.0 (WCAG 2.0) καθορίζουν τον τρόπο για να καταστεί το περιεχόμενο του Ιστού προσβάσιμο από άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Επιπλέον, η τήρηση των οδηγιών αυτών θα καταστήσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της εταιρείας σας πιο εύχρηστο, σε ακόμη περισσότερους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων και των ηλικιωμένων ατόμων με μεταβαλλόμενες ικανότητες λόγω της γήρανσης.

Αν θέλετε να διατηρήσετε τη σελίδα σας, μπορεί να προσαρμοστεί στην ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα σας έκδοση φιλική προς ΑΜΕΑ, σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0

Η κατασκευή ιστοσελίδων με το πρότυπο WCAG 2.0, αφορά τη δημιουργία ή την προσαρμογή μιας ιστοσελίδας ώστε το περιεχόμενο της να είναι προσβάσιμο από ΑΜΕΑ, με τη χρήση μηχανισμών όπως ανάγνωση κειμένου, εναλλαγή χρωμάτων, φωνητικές εντολές, πλοήγηση από το πληκτρολόγιο και άλλα.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σε μορφή κειμένου, σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0, πρέπει να είναι αναγνώσιμο και κατανοητό. Πρέπει να δημιουργήστε την ιστοσελίδα σας με προβλέψιμη διάταξη και λειτουργία. Πρέπει ακόμα να βοηθάτε τους χρήστες να αποφεύγουν και να διορθώνουν τυχόν λάθη τους.

Κατά την διαδικασία δημιουργίας ή επανασχεδιασμού μιας σελίδας, αξιολογώντας νωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της, μπορούν  να αναγνωριστούν νωρίς τα προβλήματα στη δυνατότητα πρόσβασης και θα είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστούν.

Share: