Αναζήτηση
Close this search box.

Χρήσιμες συμβουλές για Domain Names

To Domain Name αποτελεί την διεύθυνση της εταιρείας στο διαδίκτυο. Αν κάποιος χρήστης πληκτρολογήσει το εκάστοτε domain name στην μπάρα διευθύνσεων ενός browser, θα μεταφερθεί στην ιστοσελίδα. Κάθε domain name είναι μοναδικό και πρέπει να παρέχει στον χρήστη μια ιδέα για το περιεχόμενο του site, ή τα προϊόντα/υπηρεσίες του γι αυτό και η κατοχύρωση domain name αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα. Το domain name προσδιορίζεται περαιτέρω από μία κατάληξη που χαρακτηρίζει κυρίως την γεωγραφική περιοχή στην οποία αντιστοιχεί.

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το domain name είναι:

  • Να ταυτίζεται με τη λέξη κλειδί. Αυτό είναι το λεγόμενο exact match και είναι μία από τις αρχαιότερες στρατηγικές SEO. Η ταύτιση του domain name θα οδηγήσει, εφόσον σχετίζεται η ιστοσελίδα με τη λέξη κλειδί με μαθηματική ακρίβεια στην πρώτη σελίδα της Google.
  • Να είναι σχετικό με την υπηρεσία ή προϊόν που παρέχεται στην ιστοσελίδα. Η σχετικότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο αν θα πουλάει το site μου ή όχι.
  • Το domain name που θα επιλεγεί πρέπει να είναι πρωτότυπο.
  • Να έχει η επιλεγόμενη λέξη κλειδί για όνομα χαμηλό ανταγωνισμό και πάνω από 10.000 αναζητήσεις στην Google
  • Το domain name πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομο και εύκολο στην απομνημόνευση.
  • Οφείλει να μην δημιουργεί αμφιβολίες για το πώς γράφεται.

Οι τεχνικοί κανόνες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν κατά την διαδικασία επιλογής domain name:

  • Δεν υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ των κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων.
  • Το όνομα πρέπει να αποτελείται από χαρακτήρες του Αγγλικού ή Ελληνικού αλφαβήτου (δεν επιτρέπεται συνδυασμός τους), αριθμούς, καθώς και το σύμβολο «-» (όλα τα υπόλοιπα σύμβολα δεν επιτρέπονται).

Αφού αποφασιστεί το επιθυμητό domain name, θα πρέπει να το κατοχυρωθεί, αφού πρώτα ελεγχθεί η διαθεσιμότητα του. Αν δεν είναι διαθέσιμο, οφείλουν να γίνουν περισσότερες αναζητήσεις παρόμοιων με αυτό domain names, πχ. προσθέτοντας επιπλέον λέξεις, παύλες κ.τ.λ.

Share: